De Heibloem

De Heibloem

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Welkom bij minicamping De Heibloem. In 2000 zijn wij, John en Brigitte, gestart met de Heibloem. De camping biedt ruimte aan 25 comfortplaatsen op een gezellig ingericht kampeerterrein. De plaatsen zijn voorzien van een watertappunt met wasbak en er is een rioolaansluiting. De stroom-voorziening is 10 ampère, deze is bemeterd, dus u betaalt alleen uw eigen verbruik.

Verder zijn er twee jeu-de-boules banen en een dartbord aanwezig en voor de liefhebbers een tafeltennis tafel. Voor de allerkleinsten is er een zandbak, een klein glijbaantje en een bolderkar om mee te gaan wandelen. Ook is er een weitje met kleine dieren. Voor de fietsen hebben we een overdekte stalling. Huisdieren zijn welkom maar dienen aangelijnd te zijn!

Ook campers zijn bij ons van harte welkom! Er is een stortplaats voor campers om het afvalwater te lozen. In de buurt zijn verschillende caravanstallingen. In overleg kunnen wij voor u uw caravan bij deze stalling halen en terugbrengen.

Kom proeven van de Brabantse gemoedelijkheid!

  • Sanitaire ruimtes met douches, wastafel en toiletten.
  • Afwasgelegenheden, wasmachine en koelkast.
  • Buiten een urinoir en een stortplaats voor het chemisch toilet.
  • Informatiemap met info over camping en de omgeving + wandel / fiets /gps routes.
  • Gratis internet.

Het paardenstation

Wilt u met uw paard er even tussen uit? Maak een unieke paardenvakantie bij Paardenstation 'De Heibloem'. Waar u kunt slapen naast u paard! De Heibloem is een minicamping en biedt daarnaast ruimte voor +/- 10 personen met paarden.

U wordt gastvrij ontvangen in ons Bakhuis met een kop koffie en u kunt overnachten in een van onze leuke logeerwagens of in een slaapzaal voor 10 personen. U kunt gebruik maken van een nette sanitaire ruimte, waarvan de gasten van de camping ook gebruik maken. In de slaapzaal dient u zelf beddengoed mee te brengen (bv slaapzak en kussen).

Om de honger te stillen heeft u in de nabije omgeving keuze uit verschillende eetgelegenheden. Op verzoek kunnen wij het ontbijt voor u verzorgen.

De Heibloem is uniek gelegen aan het nieuwe ruiterroutenetwerk in Landgoed de Utrecht, waar men uren 

kan rijden door bossen en langs vennen (2700 HA groot). Men kan eventueel uitrusten bij Herberg In den Bockenreyder, waar ruiter en paard beiden welkom zijn.
Vanuit de Heibloem zijn diverse uitrijmogelijkheden, Landschotse heide, Neterselse heide, Oirschotse heide, landgoed de Baest, de grens over naar Belgie enz. Ook beschikken wij over diverse routes, eventueel zelf uit te stippelen. U kunt eventueel ook een gids bespreken. Op de interactieve kaart op onze website staat ook een netwerk van ruiterroutes, u kunt hiermee zelf een route samenstellen. Deze pas aangelegde route in de Kempen kunt ook vinden op www.paardrijdenindekempen.nl  U kunt zo een van de routes beginnen vanaf de Heibloem!

 De zorg voor uw paarden is bij ons in goede handen. Vakantie voor U en Uw Paard, Zeker de Moeite Waard! Kom eens kijken in Het Land van de Hilver, bij paardenstation 'De Heibloem' of bel ons.

De omgeving

De Heibloem is landelijk gelegen in het buitengebied van Baarschot aan de rand van het landgoed de Utrecht en natuurreservaat ‘De Flaes’. Sinds 2011 vindt u hier de Flaestoren, een prachtige uitkijktoren tussen het Goorven en de Flaes! En een mooi rolstoelpad, midden op het Landgoed de Utrecht, vlak bij Herberg in den Bockenrijder. Op fietsafstand ligt ook het Withollandven en de Keyenhurk in de Landschotse Heide en iets verder ligt landgoed De Baest, vlakbij het toeristische dorpje Oirschot. Het unieke van de ligging van De Heibloem is dat het vlakbij de Belgische grens ligt.

In de nabije omgeving liggen nog veel meer natuurgebieden en kleine gezellige dorpjes om te fietsen, wandelen en paard te rijden. Ook voor de visliefhebbers zijn er verschillende mooie visvijvers in de buurt te vinden. Ga je liever eens naar de stad, ook Eindhoven, Tilburg, Breda, Antwerpen en ‘s-Hertogenbosch zijn goed bereikbaar.

KENMERKEN

Op vakantie

Land
Nederland
Type accomodatie
Pipo wagen
(Mini) camping
Facaliteiten vakantie
Kookmogelijkheden
WiFi
Rookvrij
Eigen sanitair
Huisdieren mogelijk
Lunch
Ontbijt
Voor je paard
Zadelkamer
Wasplaats
Eigen voer
Hooi
Vlas/zaagsel
Stro
Paddocks
Weidegang
Rijden
Buitenbak
Vlakbij 'n buitenrijgebied
Vlakbij 't bos
Aantal slaapplaatsen
>20
Aantal boxen
<10