HC Hoogvliet

HC Hoogvliet

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Manege met pensionstal in Hoogvliet (nabij Poortugaal, Rhoon en Rotterdam) met 2 binnenbakken van 20x60. 

Pensionstal

Voor onze pensionklanten beschikking wij over een c.a. 80 stallen. Er is in de meeste boxen een ruime kast gesitueerd. Verder zijn de boxen voorzien van een voerbak en een automatische drinkbak met circulatie systeem tegen bevriezing.

In de stallen is door ons, zowel voor jou als voor jouw dierbare vriend, aandacht besteed aan veiligheid. Zo is deze stal voorzien van noodverlichting, verlichte uitgangsborden, brandbestrijding materialen en zal er binnenkort continu camerabewaking zijn.

Onze pensionstalling is inclusief uitmesten, opstrooien, 3 maal daags krachtvoer en 2 maal daags kuilgras daarbij onbeperkt gebruik van de stapmolen, paddock en longeercirkel. Tevens bieden we tegen een meerprijs de mogelijkheid extra kuilgras of hooi te voeren.  

Het totale terrein van Hippisch Centrum Hoogvliet is ruim 2 hectare. 

 

Manege

Hippisch Centrum Hoogvliet is een bestaande manege welke in 2012 is veranderd van locatie en eigenaar. Op deze nieuwe locatie aan de rand van Hoogvliet grenzend aan een natuurgebied hebben we geprobeerd om een sfeervolle plek te creëren voor dier & ruiter. Bewust is er gekozen voor de indeling van het terrein rekening houdend met zon en wind. De bewoners van de manege zijn een mengeling van manege- pension pony's en paarden. 

Het gebied om buiten te rijden is super, de manege is gelegen direct naast het Oostpuntgriend en het Wiel, ook wel “het zilvermeertje” genoemd. In dit natuurgebied gelegen langs de Oude Maas kan er genoten worden van heerlijke lange buitenritten.
 
Wij beschikken over een kantine die uitzicht heeft op de eerste binnenbak.
 
Veilig en verantwoord
 
Bij Manege Hoogvliet leer je veilig en verantwoord paardrijden. Onze paarden en pony's zijn vriendelijk en goed afgericht. Voor de lessen hebben we zo'n 20 pony’s en paarden op stal staan, van groot tot klein, met meer of minder temperament. Hierdoor kunnen we zowel beginners als gevorderden in het zadel helpen.
 
Meer dan een uurtje les
 
Paardrijden is meer dan een wekelijks uurtje les volgen. Voorbereiden en na verzorgen hoort er natuurlijk ook bij. Onze manier van lesgeven is op klassieke leest geschoeid en geschiet door verschillende instructrices.
Kinderfeestjes / Kantine huur / Groepsbinding
Wij verzorgen kinderfeestjes vanaf 6 jaar op zaterdag . Het programma duurt ongeveer 2.5 uur. Er wordt gezongen, gereden, gezocht en gegeten. 
 
Heeft u zelf iets te vieren of bent u op zoek naar een plek om te kaarten/knutsel/darten of een ander soort vereniging dan zou u bij ons te recht kunnen. Tevens kunnen wij u helpen om op een leuke manier aan groepsbinding te werken. Wij kunnen een actief dagdeel verzorgen, een ontmoeting tussen mens & dier of faciliteren in uw creatieve wensen. Voor alle activiteiten kunt u contact opnemen.

 

KENMERKEN

Pensionstal

Binnenbaan
20*60
Buitenbaan
20*60
Overige rijbanen
Longeerbaan
Krachtvoer
Brok
Ruwvoer
Voordroog/kuil
Hooi
Buiten
Weidegang
Paddocks
Verzoring
Warm water
Wasplaats
Uitrij mogelijkheden
Buitenrijgebied
Bos
Overig
Hengsten toegestaan
Zadelkamer
Kantine
Trainerstalling
Manege

Type lessen
Dressuur
Rijbanen
Buitenbaan
Binnenbaan
Activiteiten
Kinderfeestjes
Buitenritten

Video presentatie