HC Simonshaven

HC Simonshaven

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Hippisch Centrum Simonshaven bestaat sinds 1996 en is een M&RB (Manege & Ruiter Bond) gecertificeerde veiligheids manege. Dat staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit.

Manege lessen: Als manegeruiter kunt u kiezen tussen privé- of groepslessen. De groepslessen bestaan maximaal uit negen ruiters, wat er voor zorgt dat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel) . Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met pony rijden. Voor kinderen jonger dan 7 jaar bieden wij zogenaamde smurf-lessen aan. Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan. Knuffelen, wandelen, poetsen en erop stappen alles mag en niets moet. Wij beschikken naast manegepaarden en -pony’s die geschikt zijn voor beginners ook over wat 'pittigere' dieren. Die maken manegelessen voor gevorderden juist zo aantrekkelijk.

Diploma rijden: Het diploma rijden is ontwikkeld om gedurende uw ruiteropleiding, stap voor stap te toetsen op uw vaardigheden. Waarna u bekwaam kan deelnemen aan de wedstrijdsport, dressuur, springen en buiten rijden. Vanaf de eerste rijlessen worden de vorderingen nauwlettend door de instructie in de gaten gehouden. Een aantal keer per jaar organiseren wij het Diploma rijden. Wanneer u in aanmerking komt voor een diploma, ontvangt u tijdens de rijlessen een persoonlijke uitnodiging van de instructie. 

Voor kinderen tot 7 jaar zijn er speciale smurf lessen.
Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan. Knuffelen, wandelen, poetsen en erop stappen alles mag en niets moet. 

Longe-lessen voor beginners vanaf 7 jaar & volwassenen: Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel). Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen. Ook volwassene beginners starten aan de longe.

Groep-springlessen zijn mogelijk voor ruiters met eigen paarden, maar ook voor ervaren ruiters zonder eigen pony/paard die naast de groepspringles ook een vaste dressuurgroepsles rijden. De basis voor het springen is de dressuur. In de springles wordt kennis gemaakt met de verschillende springtechnieken zoals het rijden van lijntjes, correcte afstanden, verschillende type hindernissen, in-uitjes en basis springparcoursen. Centraal in de lessen staat het verkrijgen van een goede balans op, voor en na de sprong, tempobeheersing, het rijden van wendingen en afstanden.

In de springlessen wordt toegewerkt naar het rijden van Vaardigheids parcoursen of spring parcoursen.

Caroussel rijden: een carrouselgroep bestaat uit een groep van 12 ruiters met paarden en pony's die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Buitenritten: Naast de lessen bij ons op de manege worden er buitenritten georganiseerd in het mooie recreatie gebied 'de Bernisse' waar je ritten van 1 of 2 uur kunt maken, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Tevens organiseren wij kinderfeestjes en trainingsdagen. Meer weten, neem dan contact met ons op.  

 

KENMERKEN

Manege

Aangesloten bij
Manege en Ruiterbond
Type lessen
Carrousel
Springen
Dressuur
Buitenritten
Overig
Rijbanen
Springtuin
Buitenbaan
Binnenbaan
Activiteiten
Kinderfeestjes
Buitenritten

Video presentatie