Hippisch Centrum Zeegersloot

Hippisch Centrum Zeegersloot

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Manege met pensionstalling in Alphen aan den Rijn.

Pensionstalling

Onze accommodatie biedt het ideale onderkomen voor uw pony of paard! Wij beschikken over een ruim opgezette moderne accommodatie met grote boxen voorzien van veel daglicht. De stallen zijn voorzien van een binnen- of buitenluik, automatische drinkbak en een afsluitbare zadelkast bij elke stal. Uw paard krijg drie keer per dag ruwvoer en twee keer per dag krachtvoer. Wij bieden kuil, hooi, biks en muesli aan. Het dagelijks mesten van de stallen is uiteraard bij de prijs inbegrepen. Alle dieren worden jaarlijks geënt maar niet ontwormd. De noodzaak hiertoe wordt voor elk paard individueel bepaald aan de hand van een mestonderzoek.

Als uw paard bij ons gestald staat kunt u uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten die wij bieden zoals onze twee indoor rijbanen met Agterberg bodem, all weather buitenbak, vier longeercirkels/paddocks, indoor stapmolen, spuitplaats met warm water en weidegang. Daarnaast kunt u heerlijk buiten rijden in recreatiegebied Zegersloot. Tegen betaling wordt uw paard door ons in de stapmolen of de weide gezet. Ook het stallen van uw trailer is bij ons mogelijk. Onder het kopje ‘faciliteiten’ vindt u hier meer over.

U kunt met uw paard zich inschrijven voor een groeples. Daarnaast is het krijgen van privélessen uiteraard mogelijk. Ook instructeurs van ‘buitenaf’ zijn hiervoor welkom, nadat wij hebben geverifieerd of ze beschikken over een geldig instructie diploma.

Er worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd zoals onderlinge wedstrijden, clinics etcetera. Ook deelnemen aan landelijke wedstrijden is mogelijk aangezien u lid wordt van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Alphense Ruiters. De Vereniging organiseert ook regelmatig K.N.H.S. wedstrijden op HCZeegersloot.

Voor het stallen van uw paard maken we gebruik van een stalovereenkomst. Wilt u meer weten over stalling bij HC Zeegersloot? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op via het contactformulier of met de beheerder 06-11369543.

Manege

Op HC Zeegersloot leren we u en/of uw kinderen paardrijden! De minimumleeftijd is 5 jaar (minilessen) maar wanneer uw zoon of dochter klaar is voor paardrijden kan natuurlijk per kind verschillen. We organiseren gedurende de week diverse paarden- en ponylessen voor alle leeftijden en niveaus. U krijgt les in één van onze drie rijbakken en in de zomer is de kans groot dat u een buitenrit gaat maken in het fraaie recreatiegebied Zegersloot. U krijgt gevarieerd les van één van onze instructeurs waarbij ook eens een sprongetje gemaakt wordt. Bij mooi weer kan dit zelfs in onze eigen springtuin. 

Mini-lessen

Bij ons kunt u ook terecht voor minilessen. Dit zijn rijlessen van 20 minuten voor kinderen vanaf vijf jaar. In deze lessen leert uw kind de beginselen van het paardrijden op een veilige manier. De instructeur houd het paard/pony vast aan een longeerlijn en begeleid de ruiter. Zodra ze het beter onder de knie hebben kunnen ze doorstromen naar een les van een uur.

Smurfenles

Sinds kort geven we smurfenlessen op zaterdag.

Tijdens deze les leren jonge kinderen (vanaf 6 jaar), maar ook angstige kinderen spelende wijs kennismaken met het paardrijden. Opzadelen, afzadelen, op- en afstappen, licht rijden tijdens het draven is een hele kunst. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht. De les duurt 30 minuten. Hierna ze kunnen doorgroeien naar een groep les van een uur.

Angst voor paarden…

 Wat doe je als je kind wilt gaan paardrijden maar als ouder vind je dit dood eng! Het idee alleen al om de box van een paard in te moeten lopen, brrrr.

Hoe leuk zou het zijn, als je geen angst hebt en dat je kan helpen met poetsen en opzadelen. En een paard vasthouden en er een stukje mee te lopen, je kind zal versteld staan.

Je wilt je kind graag helpen maar je hebt geen idee hoe. 

En zou je wel meer willen weten over het gedrag van een paard?

Dat kan! In een paar lessen kunnen wij, bij Hippisch Centrum Zeegersloot, je inzicht geven in hoe een paard denkt en reageert zodat je een paard beter leert begrijpen. Dit doen we doormiddel van grondwerk- en loswerklessen  (je werkt dan met het paard aan de hand en zit er niet op).  We gaan o.a. samen een paard poetsen en je krijgt hier tips over hoe je dit het beste veilig kunt doen.

Voor je het weet kijk je terug en denk je ‘jeetje had ik dit maar eerder gedaan!’. Interesse? Wacht niet langer en neem contact op met de beheerder 06 11 36 95 43.

Deze lessen worden gegeven door onze instructrice Wendy de Boer.

 

KENMERKEN

Pensionstal

Binnenbaan
20*60
Buitenbaan
20*40
Overige rijbanen
Longeerbaan
Molen
Stapmolen overdekt
Krachtvoer
Brok
Ruwvoer
Voordroog/kuil
Buiten
Weidegang
Paddocks
Verzoring
Warm water
Wasplaats
Uitrij mogelijkheden
Buitenrijgebied
Overig
Zadelkast bij de box
Zadelkamer
Kantine
Trainerstalling
Manege

Type lessen
Springen
Dressuur
Buitenritten
Overig
Rijbanen
Buitenbaan
Binnenbaan
Activiteiten
Kinderfeestjes
Buitenritten