Stal Kampinga

Stal Kampinga

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Pensionstal: 

Onze accommodatie beschikt over 3 loodsen met in totaal 30 boxen. Verder is er een rijhal (20 x 60), een 30 x 85 springtuin, 6 losgooi paddocks van 10 x 20, 2 longeer paddocks van 15 x 30, vier poetsplaatsen, 4-paards stapmolen en 15 ha weiland.

De jonge paarden en de fokmerries staan apart in een eigen loods. Wij beschikken over 5 grote opfokstallen en 5 grote merrie-veulen stallen.

Naast de stallen hebben wij een grote loods voor het hooi en stro. Het hooi komt van ons eigen land, dat is erg prettig zodat we precies weten wat de kwaliteit en de inhoud is.

Wij hebben 14 stallen beschikbaar voor pensionklanten. Wat hebben wij te bieden:

  • ruime boxen met rubber bekleed
  • 3x per dag krachtvoer
  • 4x per dag ruwvoer
  • onbeperkt gebruik van de stapmolen
  • ‘s winters droge zandpaddocks
  • ‘s zomers uw paard in de wei 

Handelsstal:

Stal Kampinga in Kedichem (nabij Gorinchem, Spijk en Leerdam) heeft meestal meerdere paarden en/of pony’s te koop staan van verschillende leeftijden. Een aantal paarden wordt rechtstreeks verkocht uit onze fokkerij. De meeste paarden zijn voor verkoop geröntgend. 

Mocht u interesse hebben in één van onze paarden, dan bekijken we samen of er ook een match is. Wij willen niets liever dan dat onze paarden bij de juiste ruiter of amazone terecht komen. Wij hebben er immers een tijd voor gezorgd en ze verdienen allemaal een juiste stal waar ze gezond kunnen blijven, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar fijne spring- en eventingpaarden. 

Ook kunnen wij uw paard of pony verkopen. Op onze website kunt u precies lezen hoe dat in zijn werk gaat en wat daar de kosten van zijn.

Trainingsstal:

Het team van Stal Kampinga zorgt er voor dat uw paard op de juiste wijze wordt afgericht en getraind. Wij zijn gespecialiseerd in het zadelmak maken van pony’s. Daarnaast trainen wij spring- en eventingpaarden.

Bij het zadelmak maken en trainen staat het welzijn van uw paard of pony voorop. Bij ons op stal zijn de 3R’s erg belangrijk: rust, reinheid en regelmaat. Daarnaast trainen wij uw paard op basis van controle, vertrouwen en ontspanning.

Uw paard wordt dagelijks gereden of gelongeerd, daarnaast gaan de paarden elke dag in de stapmolen, paddock en/of weide. Wij voeren 4x per dag hooi en/of kuil en 3x per dag krachtvoer. Ook is het mogelijk uw paard of pony door ons te laten uitbrengen op wedstrijd. Zowel voor de dressuur, het springen als de eventing.

KENMERKEN

Pensionstal

Binnenbaan
20*60
Buitenbaan
20*60
Overige rijbanen
Longeerbaan
Crossterrein
Springtuin
Molen
Stapmolen
Krachtvoer
Brok
Ruwvoer
Hooi
Huisvesting
Opfok
Loopstal
Binnenstal
Buiten
Weidegang
Paddocks
Uren per dag buiten
< 8 uur
< 4 uur
Verzoring
Warm water
Wasplaats
Services
Geschikt voor pensioenpaarden
Vakantie service
Overig
Hengsten toegestaan
Zadelkamer
Trainerstalling
Oppervlakte
<12 m2
Handels-trainingstal

Type stal
Trainingsstal
Handelsstal
Discipline Handel-trainingstal
Eventing
Springen
Niveau
Internationaal
Diensten
Uitbrengen op wedstrijd
Opleiden / corrigeren
Aan- verkoop bemiddeling
Zadelmak maken
Soort paard
Pony
Paard