Stal Stonas

Stal Stonas

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Pensionstal 'Stal Stónas' is gevestigd in Gassel (nabij Cuijk, Overasselt en Beers) en gespecialiseerd in IJslandse paarden. Tevens is training aan de lange teugel mogelijk.

Wat bieden wij:

Op het terrein hebben we een prachtige lichte binnenbak, groepsstallen met vrije uitloop naar de paddocks, een longeerkraal, ruime weiden, goed verlichte boxen waar we op- en afzadelen en na de les de paarden voeren (en in voorkomende gevallen voor zieke paarden of logeerpaarden) en een buitenbak met verlichting. Voor de mensen hebben we gezellige plekken om buiten en met slecht weer ook binnen te zitten.

Weides en stallen:

Ons terrein in het buitengebied van Gassel biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo zijn de grote, beschutte inloopstallen ‘s zomers ideaal voor eczeempaarden. Zelfs de paarden die het meest gevoelig zijn voor eczeem staan er begin juni nog zonder deken. Dankzij de grote Pipowagen naast de binnenbak kunnen we  cursussen inclusief overnachting aanbieden en kun je letterlijk de paarden vanuit je bed zien in de wei zien staan. De percelen voor weidegang liggen geheel aan huis, zodat er altijd toezicht is op de paarden.

Mogelijkheden om te rijden:

De mogelijkheden om te rijden zijn talrijk. De binnenbak is ruim 20 x 40 m met een uitstekende bodem, die we regelmatig sproeien om hem in goede conditie te houden. Buiten de lessen om kun je er altijd terecht, in overleg is het soms ook mogelijk om tijdens een kleine les zelfstandig in de bak te rijden. Daarnaast is ook de buitenbak beschikbaar. De longeercirkel is met ruim 15 meter doorsnee naast grondwerk ook prima geschikt om in te rijden en je paard te trainen in balans, stelling en buiging. Het pad buitenom is ideaal om tölt te oefenen (klinkt zo lekker op het asfalt!).

Buiten rijden:

Gassel ligt in een heel gevarieerde omgeving. Direct om het bedrijf ligt prachtig boerenland dat richting de Maas overgaat in typisch rivierenland. Vanaf de Maasdijk heb je een prachtig uitzicht. Vanaf de poort zit je na 150 m midden in de landerijen. Aan de andere kant van het dorp liggen grote gemengde bossen en richting Langenboom rij je door landgoed ‘De Tongelaar’. Al deze mooie gebieden en meer worden tot in Duitsland en België met elkaar verbonden door de ruiterroutes ‘Grenzeloos Paardrijden in de Euregio Rijn-Waal’.

Openingstijden:

Wij zijn zeven dagen per week geopend van 9:30 tot 22:00.

KENMERKEN

Pensionstal

Binnenbaan
20*40
Buitenbaan
20*40
Overige rijbanen
Longeerbaan
Gallopeerbaan
Krachtvoer
Muesli
Ruwvoer
Voordroog/kuil
Hooi
Huisvesting
Loopstal
Merriestal
Buiten
24/7 weidegang
Weidegang
Paddocks
Verzoring
Warm water
Wasplaats
Uitrij mogelijkheden
Buitenrijgebied
Bos
Services
Geschikt voor pensioenpaarden
Revalidatie
Half-pension
Overig
Hengsten toegestaan
Zadelkamer
Kantine
Trainerstalling
Beveiliging
Zadelkamer met slot/alarm
Alarm