Alles over detox bij paarden

719
GELEZEN

Alles over detox bij paarden

Detoxen, het is een populair begrip. Wil jij alles weten over detoxen bij paarden? Hoe je dat het beste kunt doen en welke producten je daarbij kunnen helpen? Lees dan zeker dit artikel. De nutritionisten van Cavalor helpen je op weg.

Detoxen wat is dat precies?

Detoxen staat voor het ontdoen van afvalstoffen/toxinen uit het lichaam. Door de lever en nieren te ontgiften/reinigen ondersteun je het afbraakproces en kan je paard de afvalstoffen beter verwerken. Met een detoxkuur zuiver je de organen die de motor zijn achter dat hele proces en stimuleer je hun werking. Door dit te combineren met een hoofdzakelijk vezelrijk voer ondersteun je ook een gezonde darmflora, waardoor de detoxperiode nog betere resultaten oplevert. Je geeft het paard alles wat goed voor hem is. Detox voor paarden heeft dus zeker zin! 

Rust is het beste medicijn

Een paard (elke atleet) heeft rust nodig om te herstellen, zowel fysiek als mentaal. Logisch, want de boog kan niet altijd gespannen staan. Rust moet altijd een onderdeel zijn van de trainingsopbouw van je paard. Het lichaam verwerkt alleen in rust alle inspanningen en dat is in iedere tak van sport en op ieder niveau belangrijk. Een paard is een atleet en om hem fit en gezond door het leven te laten gaan is een balans tussen in- en ontspanning van groot belang. Bekijk hier de video die Cavalor maakte over rust, detoxen én de rol van voeding: https://www.youtube.com/watch?v=7Wr7-O61YOc&t=22s 

Voeding als belangrijk onderdeel

Je weet vast wel dat voeding een belangrijk onderdeel van detoxen is. Waar mensen over het algemeen overgaan op bijvoorbeeld een sapkur, is dit bij paarden uiteraard uit den boze. Paarden hebben er baat bij als het rantsoen elke dag hetzelfde is. Een detoxkuur bij paarden is daarom veel minder drastisch dan bij mensen. Dit zijn de drie pijlers van een goede detoxperiode:

  • Geef je paard extra vezels, pre- en probiotica
  • Ondersteun de lever en nieren
  • Houd je paard in beweging

Een goede detoxperiode begint met extra vezels. Schakel tijdens de detoxperiode over naar een aangepast dieet van hooi en vezelrijk krachtvoer, zoals Cavalor Fiberforce of Cavalor Fiberforce Gastro. Dat geef je zes weken lang. Zo houd je de energie laag, geef je extra vetten en vezels en beperk je suikers en zetmeel tot een minimum. Door om te schakelen naar een hoofdzakelijk vezelrijk dieet krijgt ook het darmstelsel tijd om even te rusten en te herstellen. Je kunt de spijsvertering extra ondersteunen met pre- en probiotica, zoals Cavalor VitaFlora. Pre- en probiotica brengen de darmflora weer op peil en in een gezond evenwicht zodat de dikke darm optimaal kan werken.

Speciale aandacht voor de lever & de nieren

Vooral tijdens het wedstrijdseizoen krijgt je paard heel wat te verwerken. Wanneer het hard traint en presteert, produceert zijn lichaam veel afvalstoffen. Door de lever en nieren te ondersteunen en zo het afbraakproces een handje te helpen, kan je paard die stoffen beter verwerken.

Met een kuur Cavalor Hepato Liq zuiver je de organen die de motor zijn achter dat hele proces en stimuleer je hun werking. Het is als het ware een echte detox. Je paard recupereert zo van een lang wedstrijdseizoen en je bereidt het ook nog eens voor op het komende seizoen.

Cavalor Hepato Liq zit boordevol kruidenextracten die een weldadige werking hebben op de lever en de nieren.

De nutritionisten van Cavalor schreven deze blog speciaal voor Stalzoeken.nl. Wil je meer weten over Cavalor, bezoek dan de website www.cavalor.com. En mocht je graag persoonlijk advies willen over welke voeding en verzorging het beste bij jouw paard past? Je kunt de nutritionisten van Cavalor eenvoudig bereiken via info@cavalor.com of bel 0032-92202525.

Blog Cavalor - Stalzoeken