BHV-training voor de Hippische Sport

1922
GELEZEN

Mijn naam is Elise van Haaren van BHV-hippischesport, een organisatie die zich toelegt op veiligheidstrainingen binnen de hippische gemeenschap.

Bij onze Hippische BHV training staat veiligheid voorop, zowel voor de mensen als de paarden waarmee je werkt. Onze ervaren instructeurs bieden niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werkzaamheden.

De Hippische BHV-trainingen zijn ontworpen om specifiek in te spelen op de unieke uitdagingen binnen de paardensport. 

BHV-hippischesport komt graag een training bij u op locatie verzorgen. De oranje blokken zijn nog beschikbaar. 

Voor meer informatie zie www.bhv-hippischesport.nl 

Tevens zijn wij op zoek naar geschikte leslokalen voor minimaal 12 cursisten. De ruimte moet comfortabel en goed uitgerust zijn voor effectieve leersessies. Als uw faciliteit aan deze vereisten voldoet, ontvangen wij graag meer informatie over beschikbaarheid en tarieven.

Informatie mbt de trainingen:

Ken jij de mogelijke gevaren en risico's op een hippisch bedrijf? Weet jij wat je moet doen bij een ongeval óf als er brand uitbreekt op stal? 'BHV-Hippische Sport' is gespecialiseerd in BHV trainingen voor o.a. hippische bedrijven. In deze blog vind je meer info over deze trainingen, die ervoor zorgen dat jij optimaal bent voorbereid, als het mis gaat...

Het belang van maatwerk BHV-training voor de Hippische Sport 

BHV-hippischesport is ontstaan door werk en hobby te combineren. De reden om specifieke BHV-trainingen voor de paardensport te ontwikkelen heeft alles te maken met de risico’s en het type ongevallen die kunnen voorkomen op een hippische accommodatie. In Nederland zijn de maatregelen op het gebied van bedrijfshulpverlening wettelijk verplicht voor bedrijven. BHV-hippischesport is speciaal gericht op de professionals die actief zijn in de hippische sector.

Noodgevallen op hippische accommodaties bevatten vaak andere omstandigheden dan een noodgeval op een kantoor. Een val van een paard is anders dan uitglijden op een net gedweilde vloer. Handelen bij een stalbrand is anders dan het handelen bij een keuken brand in kantine.

Het is belangrijk dat er geoefende BHV-ers aanwezig zijn. In de trainingen van BHV-hippischesport worden herkenbare praktijksituaties geschetst en geoefend.

Om de snelle rookontwikkeling tijdens een strobrand te laten zien heeft BHV-hippischesport  speciaal een blusunit laten ontwikkelen.

 

Verkorte omschrijving inhoud training 

  • Beoordelen van bewustzijn niveau
  • Beoordelen letsel(s)
  • Uitwendige bloedingen
  • Brandwonden
  • Oogletsel
  • Kneuzing, verstuiking, botbreuken
  • Reanimatie en gebruik AED
  • Reanimatie hond
  • Brand en gevaren bij brand
  • Voorbereiding op ontruiming

BHV-hippischesport biedt trainingen aan via blended learning. Dat wil zeggen dat cursisten eerst de theorie vanuit huis via e-learning volgen en daarna de training afsluiten met een praktijk dag op locatie. Tijdens deze praktijk dag zullen diverse scenario’s worden beoefend. BHV-hippischesport maakt gebruik van een gecertificeerd LOTUS (LOTUS is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw uitbeeldt).

BHV-hippischesport biedt ook advies en levering van materialen bv. AED’s, verbandmiddelen, blusmiddelen en onderhoud, RI&E enzovoorts.

Geïnteresseerd in een Hippische BHV training? Ga voor meer info naar www.BHV-hippischesport.nl of stel je vraag via info@bhv-hippischesport.nl of like onze facebook voor updates.

BHV of EHBO training volgen die niet speciaal gericht is op de hippische sector is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

 BHV agenda