Op zoek naar een nieuwe pensionstal!

855
GELEZEN

Soms is het noodzakelijk dat je op zoek gaat naar een andere pensionstal. Dit kan uiteraard diverse redenen hebben. Je gaat wellicht zelf verhuizen, de pensionstalhouder stopt er mee, je huidige plek voldoet niet meer aan je wensen en eisen of de maandelijkse kosten passen niet meer binnen je budget... Of, je hebt juist je eerste paard of pony op het oog!

 

Helaas moeten ook wij regelmatig constateren dat een pensionstal ermee stopt en daardoor huidige klanten genoodzaakt zijn, om hun paard of pony te verhuizen. Als het een kleinere stal betreft is het vervelend maar over het algemeen lost zich dit wel op. Sluit er echter een grote stal dan kom je voor een grotere uitdaging te staan, omdat er dan ineens veel mensen een nieuwe plek zoeken. 

 

Ongeacht de reden waarom je op zoek gaat naar een stal, is het handig om een lijstje voor jezelf te maken met wensen en eisen waaraan de stal moet voldoen. Wees hierin wel realistisch, zeker ook in de combinatie met je beschikbare budget. Om je op weg te helpen hebben we hieronder mogelijke punten voor jouw lijstje weergegeven. Kijk eerst eens welke voor jou relevant zijn:

 

  • Staat jouw paard graag buiten? Op basis hiervan kun je bepalen wat de minimale tijd is dat je paard per dag buiten in de wei of paddock staat. Sommige zijn het liefste de hele dag buiten, anderen houden het na een paar uur graag voor gezien.
  • Welke wensen heb je qua voer? Wil je dit zelf regelen of zijn slowfeeders bijvoorbeeld belangrijk?
  • Wat is je doel met jouw paard? Heb je de droom om ooit nog Olympische Spelen te rijden of ga je liever iedere dag buitenrijden. Afhankelijk van deze punten bepaal je de faciliteiten van de accommodatie en de locatie van de stal. Als je graag naar buiten gaat, is het handig om te zoeken in een regio waar dit mogelijk is. 
  • Kijk ook goed naar de service die aangeboden wordt door een stal. Als je een drukke baan hebt is het prettig als een stalmedewerker een keer je paard kan longeren of dat ze hem voor je in de molen zetten. Heeft je voorkeur half- of volpension? Of woon je zelf in een drukke woonwijk en is het noodzakelijk dat je je trailer op stal kunt parkeren?
  • Wie gaat je paard of pony rijden. Als het om een pony gaat die bijvoorbeeld door een kindje van 12 gereden wordt, kan het een goede optie zijn om de pony op een manege te stallen. Hier lopen veel andere kinderen rond wat vaak garantie tot succes biedt voor een super leuke pony-tijd. Want laten we eerlijk zijn, bijna iedereen zou best nog wel even willen ruilen met die periode... Daarnaast biedt een manege voor een kind leuke andere opties. Ze organiseren met regelmaat activiteiten, je kunt meerijden in de lessen en op veel maneges zijn er genoeg mogelijkheden om je pony ook lekker buiten te laten lopen.
  • Hoever mag de stal van je huis gevestigd zijn? Misschien lijkt een afstand van 15km reëel maar als blijkt dat dit het meest file gevoelige traject van Nederland is, dan is die ene stal wellicht toch iets minder ideaal.
  • Zet jouw wensen en eisen op volgorde van belangrijk naar minder belangrijk en noteer welke punten echt een must zijn.

 

Als je klaar bent met je wensen en eisen lijstje kun je daadwerkelijk op zoek. Vraag rond bij een kennis of een stalgenoot en bezoek deze website vervolgens nog eens. Stalzoeken kan je namelijk helpen bij het vinden van de juiste pensionstal. De punten op je lijstje vul je in in de zoekmachine van deze website. Vervolgens krijg je een overzicht van alle stallen die hieraan voldoen.

 

Heb je eenmaal een aantal stallen gevonden waarvan je denkt dat ze zouden kunnen voldoen, ga dan op pad en bezoek de diverse opties. Bespreek de mogelijkheden met de eigenaar of beheerder en geef duidelijk aan wat jouw wensen zijn. Zorg ervoor dat je een goed overzicht hebt wat standaard is qua service en wat de eventuele opties zijn. Blijft er een stal over waarvan je denkt dat ie echt bij je past, ga dan nog eens een keer kijken. Check bijvoorbeeld of de bodems in de rijbanen voor jou goed genoeg zijn, of de bodembedekking op stal naar wens is, of de sfeer prettig aanvoelt, hoe de paarden zich ‘gedragen’ en ‘last but not least’: is er überhaupt plek?

 

Tot slot; wees realistisch! Een complete pensionstal, met luxe bodems, onbeperkt ruwvoer en full-service voor € 100,00 per maand bestaat niet. (en als ie wel bestaat horen wij het graag). 

 

Succes met je zoektocht!