Verhuizen van stal, zo zorg je voor een goede overgang

921
GELEZEN

Cavalor

Verhuizen van stal, zo zorg je voor een goede overgang  

Paarden zijn gewoontedieren. Ze gedijen het best bij een gelijk programma en houden al helemaal niet van veranderingen in voer. Toch kan het voorkomen dat jij en jouw paard gaan wisselen van stal omdat je zelf gaat verhuizen of omdat er een mooie binnenbaan is bij een nieuwe stal in de buurt. Redenen om te verhuizen zijn er genoeg en met een goede voorbereiding kun jij ervoor zorgen dat deze overgang ‘smooth’ verloopt voor jouw paard. De nutritionisten van Cavalor delen hun tips met jou in deze blog. 

Planmatig aan de slag

We begonnen dit artikel er al mee: paarden zijn gewoontedieren. Waar wij het lekker vinden om elke dag afwisselend te eten houden paarden van iedere dag dezelfde kost. Wanneer er iets verandert in hun omgeving (bijvoorbeeld voer, stalling of training) kan dat invloed hebben op de darmflora. Om problemen te voorkomen moet je planmatig werken. Een gelijkmatige overgang houdt het voor het paard zo comfortabel mogelijk. Voerveranderingen spreid je het beste over 7 tot 10 dagen. Je kunt daarop de ‘oude’ stal al mee starten door het nieuwe ruwvoer (en eventueel krachtvoer) langzaamaan te gaan mengen met het voer van de ‘nieuwe’ stal. Uiteraard kun je ook op de nieuwe locatie het ruwvoer mixen met het voer wat het paard voorheen kreeg.  Je leest hier waarom de darmen een enorme invloed hebben op de algehele gezondheid van het paard. 

Extra ondersteunen

Is jouw paard gevoelig voor koliek en/of diarree? Dan kan het helpen om het darmstelsel een boost te geven ter voorbereiding op de verhuizing. Wij gebruiken daarvoor Cavalor Vitaflora. Hiermee ondersteun je gezonde darmen en een goede voederopname. Daarnaast stimuleert het de vezelvertering, voorkomt het verzuring van de dikke darm en bevordert het het herstel van de darmflora. Het helpt de darmen letterlijk door de verhuizing heen. Benieuwd naar de zes geboden om verteringsproblemen bij paarden te voorkomen? Lees dan dit artikel!

Tip: bewegen voor een goede gezondheid

Dat verhuizen enige spanning meebrengt voor het paard is niet vreemd en ook niet helemaal onvermijdelijk. Het paard moet wennen aan zijn nieuwe omgeving, gewoontes en aan het voer. Is jouw paard van nature gevoelig voor stress? Dan is voldoende beweging en juiste voeding het allerbelangrijkste om de stress te reduceren. Paarden lopen stress letterlijk van zich af. Dat is niet alleen onder het zadel, maar wandelen aan de hand zorgt er ook al voor dat een paard de spanning van zich af kan schudden. 

De nutritionisten van Cavalor schreven deze blog speciaal voor Stalzoeken.nl. Wil je meer weten over Cavalor, bezoek dan de website www.cavalor.com. En mocht je graag persoonlijk advies willen over welke voeding en verzorging het beste bij jouw paard past? Je kunt de nutritionisten van Cavalor eenvoudig bereiken via info@cavalor.com of bel 003292202525.